Hexagons-left
kundcase_mojang-studios
Hexagons-right

Mojang Studios

Mojang Studios hade ett behov av att deras utvecklingsteam för Minecraft®️™️ och Minecraft Dungeons®️™️ skulle analysera och utnyttja all spelgenererad data och implementera insikter från densamma i utvecklingen.

Game Analyst

Great IT har tillhandahållit Game Data Analyst-resurser som har jobbat med ett team för detta ändamål. Teamet hanterar ad hoc-behov med Kusto-queries för log-analyser samt bygger dashboards när specifika spelfunktioner och speluppdateringar ska monitoreras över en längre tid.

Man gör djupdykningar i spelfunktioner och spelmekanik för att för en förståelse för spelarbeteende och analyserar telemetridata. Insikter från detta arbete utgör sedan underlag för bl.a. balanseringar i funktioner och spelmekanik (gameplay balance) i respektive speltitel. Teamet deltar även i möten där speldesign diskuteras och ger input från ett data-perspektiv.

Game Analytics, Log Analytics, Game Telemetry, Kusto, Databricks, PowerBI, SQL, Python and Pyspark

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Hur kan Analytics kan hjälpa dig?

Vi har konsulter med lång erfarenhet inom data och analytics. Med hjälp av insikter från er data kan kan ni fatta grundade och smartare affärsbeslut snabbare. 

Läs mer om Analytics