Hexagons-left
kundcase_HMS
Hexagons-right

Förändringar inom IT-verksamhet

Sedan början av 2022 har Great IT stöttat HMS Networks IT-verksamhet med konsulter inom allt från nätverksarkitektur till IT-ledning. Då HMS Networks stod inför förändringar inom många delar av sin IT-verksamhet behövdes ett agilt och transparent samarbete mellan bolagen, där konsulter med rätt kompetens snabbt behövde komma på plats för att stötta HMS Networks organisation.

HMS Networks

HMS Networks är ett svenskt börsnoterat företag som är marknadsledande inom industriell datakommunikation. Bolaget tillverkar industriell kommunikationsutrustning som kopplar maskiner och apparater till olika industriella system och nätverk. HMS Networks är idag verksamma i 17 länder med huvudkontor i Halmstad.

Systembyten och uppskalning

När HMS Networks kontaktade Great IT hade de genomgått förändringar i sin IT-verksamhet då många anställda under pandemin passade på att byta jobb. Detta i kombination med att de ville skala upp den interna IT-verksamheten samt att de var mitt uppe i ett byte av sitt ERP-system gjorde att de var i behov av extern hjälp med IT-kompetens inom ett flertal områden.

Great IT har stöttat med konsulter inom allt från nätverksarkitektur till IT-ledning och har idag ca. 15 medarbetare på plats hos HMS Networks.

”Med hjälp av Great IT har vi lyckats stabilisera vår IT-avdelning och ordna upp en bra leverans mot verksamheten. De projekt som varit planerade har vi lyckats genomföra enligt plan samtidigt som vi succesivt försökt bygga upp och framtidssäkra vår IT-organisation. Vi är mycket nöjda med samarbetet som vi har med Great IT.” Joakim Nideborn, CFO och vice VD på HMS Networks.

Ett smidigt samarbete

”Det har varit ett otroligt bra samarbete mellan konsulter och den interna IT-avdelningen hos HMS Networks. På väldigt kort tid har vi lyckats identifiera den typen av resurser som efterfrågats av kunden samt fått i gång leveransen. Det är extra kul att höra att våra konsulter trivs så väl med att arbeta tillsammans med HMS Networks. Något som är återkommande i feedbacken från konsulterna är att man känner sig väldigt inkluderad och att man värdesätter både hantering och bemötande från HMS Networks av konsulter. Jag tror att det är mycket tack vara företagskulturen hos HMS Networks, vilket är mycket positivt.” Lars Malmqvist, CEO Professional Services på Great IT

qoute

Med hjälp av Great IT har vi lyckats stabilisera vår IT-avdelning och ordna upp en bra leverans mot verksamheten.

Joakim Nideborn, CFO och vice VD, HMS Networks

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vad gör Professional Services?

Professional Services tekniska specialister kan hjälpa er med allt från tillsättning av av ITIL-baserade roller till workplace engineering där våra konsulter hjälper till att möjliggöra det dagliga arbetet med sin tekniska expertis. 

Läs mer om Professional Services