Hexagons-left
great-it_kundcase_verisure
Hexagons-right

SAFe Product Increment planning event

Verisure planerar regelbundet SAFe Product Increment-evenemang som sträcker sig över två dagar.

Teamets tidigare erfarenheter är att hela teamet är upptaget av möten, lyssnar in och får bara begränsad tid för egen planering. Efter att ha deltagit i ett PI-planeringsevenemang kunde Great IT's teamledare prioritera, omstrukturera och delegera teamets arbete till nästa evenemang. Som förberedelse för det två dagar långa evenemanget fick teamledningen och arkitekterna i uppdrag att i förväg fylla i initiativ, funktioner och epics.

Optimerat arbetssätt

Teamledaren analyserade PI-schemat, identifierade leveranser och prioriterade sessioner för teamet. Ytterligare mål sattes internt för arbetslaget. Ett separat schema skapades för att låta hela teamet, från chefer till teammedlemmar, fokusera på lagarbete. Det anpassade schemat gav en förlängd utbrytningstid för laget med en faktor fyra!

Teamledning och arkitekter kunde fokusera på planering och prioritering på hög nivå av alla befintliga och nya projekt, vilket resulterade i en eftersläpning av kapacitet.

Teammedlemmar kunde fokusera på planering på låg nivå och fick möjlighet att arbeta tillsammans för att bryta ner epos och tilldela sprints.

Teamledaren kunde delta i PI-sessioner, samla teamet enligt det interna schemat, distribuera information och slutföra PI-leveranser.

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Står ni inför ett förändringsarbete?

Med hjälp av våra specialister inom projektledning hittar vi det tillvägagångssätt som passar dig och ditt team bäst. Vi stöttar er i den digitala transformationen ni står inför så att förändringen sker effektivt och kontrollerat.

Läs mer om IT Management