stars
stars
nyhet_innovation_1000x600

Innovation på Great IT

Great IT hjälper er att hitta den kompetens ni behöver för innovationsresan ni gör i era organisationer.

Underlätta samarbetet kring innovation

Digitalisering och innovation är fortfarande angeläget för att offentlig sektor ska lyckas med sina utmaningar, dock har innovationsaktiviteter en tendens att bli spretiga och falla mellan stolar.

Helsingborg stads innovationsarbete bygger på tre delar; kultur, struktur och förmågor. Det vill säga innovationsarbetet handlar lika mycket om portföljhantering och uppföljning som kreativitet. Det behöver finnas en tydlighet och ett stöd från ledningen kring arbetet.

Med innovationsstandarden ISO 56002 får organisationer gemensamma begrepp kring innovation och ett verktyg som är i samklang med övriga standarder t. ex. inom kvalitet och miljö. Det kommer underlätta samarbete och ledning kring innovation både inom din kommun, men också med aktörer utanför.

Ett Serious Game

Under några timmar den 22 mars får du höra mer om innovationsförmåga och standarden. Tillsammans med andra kommuner och under ledning av Vilho Jonsson från curlabs simulerar vi vad det innebär att bygga systematisk innovationsförmåga hos dig genom ett så kallat “Serious Game”.

Du får även träffa Martin Güll som har erfarenheter från Helsingborgs stads innovationsresa att bli en av Europas mest innovativa städer. Martin var då digitaliseringsdirektör och satt i stadens ledning. Du får också träffa Johan Grundström Eriksson som varit med att ta fram den nya internationella standarden.

Program 22 mars – Plats ”The Spark”, Scheeletorget 1, Lund
11.30-14.00 - Enkel lunchförtäring där du träffar Martin, Johan och Vilho. Vi spelar brädspelet L’Année de I’Innovation. Ett pass med lärande, erfarenhetsutbyte och glädje kring hur man bygger ett ledningssystem för innovation. Aktiviteten är kostnadsfri.Anmäl dig här senast 20 mars (anmälan är stängd).

Program 22 mars – Plats Konferensanläggningen ”Inspira” där Innovationsriksdagen hålls på Medicon Village, Lund
09.00-10.00
- SIS om den internationella innovationsstandarden ISO 56002.Programmet kan du se här (anmälan är stängd).14.00-17.00 - För de som vill tittar vi gemensamt på Innovation days i digital sändning. Aktiviteten är kostnadsfri.Anmälan sker här (anmälan är stängd).

 

Relaterade inlägg

Inga inlägg hittades

Vill du komma i kontakt med oss?

Vill du komma i kontakt med oss, men vet inte exakt vem som är rätt att prata med? Fyll gärna i formuläret så lotsar vi dig till rätt person.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vill du veta mer?

Läs mer om våra affärsområden och vilka spännande kunder vi arbetat med under åren genom att klicka på knappen nedan.

Läs mer om våra affärsområden