stars
stars
great-it_nyhet_hemsida

Hur kan vi skydda vår integritet i den digitala världen?

Nyligen hade vi äran att delta i MeasureCamp Malmö, där vi, Jorge Powers och Alfonso Aponte, presenterade en spännande och insiktsfull session om integritet. Vår presentation var inte bara en diskussion, utan också en kreativ parodi på verkligheten som effektivt förmedlade vårt budskap om integritet i den digitala tidsåldern.

En metafor som inbjuder till eftertanke

Vår sketch var en tankeväckande metafor för hur vår privata data ofta granskas och utnyttjas utan vår vetskap eller samtycke. Den föreställde en scen där en person satt i en stol, djupt uppslukad av sin mobiltelefon, medan en annan person försökte titta sig över axeln för att se vad som hände på skärmen.

Denna enkla handling var en kraftfull påminnelse om hur företag och organisationer ständigt samlar in och analyserar våra personuppgifter.

Datapraxis som kränker integriteten

Genom vår sketch ville vi väcka reflektioner kring hur vår integritet ständigt kränks i den digitala världen. Vi diskuterar hur datapraxis, som riktad reklam och spårning av sociala medier, ofta invaderar våra privata sfärer.

Vi lyfter också fram vikten av att vara medveten om dessa frågor, särskilt med tanke på den nya GDPR-lagstiftningen och slutet på tredjepartscookies.

Intressekonflikt

Frågor väcktes bland allmänheten om hur marknadsföring och försäljning kommer att överleva; Till vilket vårt perspektiv är att hitta nya sätt att analysera data och konsumentbeteenden, utan att detta innebär en minskning av lönsamheten för annonsintäkter.

Positivt svar

Allmänhetens respons på vår presentation och sketch var mycket positiv. Många berättade att de tyckte att vår presentation var stimulerande och informativ. Vi blev uppmuntrade att se att människor blir mer medvetna om vikten av integritet i den digitala världen.

En vanlig uppgift

Vi tror att både företag och individer har en roll att spela för att skydda integriteten i den digitala världen. Företag kan göra mer för att respektera användarnas integritet genom att vara transparenta i sin datainsamling och användningsmetoder.

Med ankomsten av AI är ett företags goda namn och berömmelse det som först kommer till våra huvuden när vi fattar beslut om ett enkelt köp. Goda metoder bär nästan alltid ett gott namn.

Individer kan också vidta åtgärder för att skydda sin integritet genom att vara försiktiga med informationen de delar online och använda verktyg och inställningar för integritetsskydd.

Vi är fast beslutna att fortsätta dialogen om integritet i den digitala världen och det är härligt att se att trenden i branschen är så pass privacy-fokuserat. Vi tror att vi genom att arbeta tillsammans kan skapa en mer etisk och ansvarsfull användning av data.

Relaterade inlägg

great-it_nyhet_matomo-release
2023-12-21
Nyheter
Svenska

Christmas came early this year – Matomo 5.0.0 is released!

Now is the time to switch analytics tools
great-it_nyhet_CAL
2023-11-16
Nyheter
Svenska

Child Action Lanka

Ett Great initiativ för en bättre digital framtid

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret nedan och skicka in, så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vill du veta mer om säker webbanalys?

Vårt senaste tillskott av affärsområden, Privacy, erbjuder lösningar för webbanalys som inte bara är högkvalitativa utan även integritetsbevarande. Verksamhetsansvarig Jorge Powers har en gedigen bakgrund och certifieringar inom flera ledande verktyg som Matomo och Piwik PRO. 

Kontakta Jorge Powers