stars
stars
great-it_nyhet_femårsfirande

Vad är hemligheten?

Femårsjubileet till ära har vi ställt några frågor till Ola Ehrstedt, CEO på Great IT. Bland annat om hur idén till Great IT uppkom och vilka han anser vara de största framgångsfaktorerna bakom bolagets snabba framfart.

En snabb recap - hur uppkom idén till Great IT?

Efter en het sommar och VM i fotboll 2018, så landade tanken i att starta ett nytt IT-konsultbolag (som om vi behövde ett till!). Faktiskt behövde vi Great IT på marknaden, det har våra fem första år visat.

De två delarna i strategin baserade sig dels på individen, det är alltid personen som står i centrum, det är fortfarande så. Och andra delen på att ensam inte är stark, vi behöver vara tillsammans för att göra det Great.

Vad skiljer Great IT från andra IT-konsultbolag?

Vi ger individen mycket fokus, oavsett om det är en kollega, någon som vill bli Great eller om det är en kund. Personen bakom yrkesrollen är viktig för oss. På så sätt kan vi som företag anpassa oss till olika situationer, men det kräver att man har en kultur som är öppen och flexibel, vilket vi har byggt från början.

Vilka är framgångsfaktorerna bakom Great IT's tillväxt?

Vi har vågat chansa! Till exempel på en affär som vi inte kan räkna hem dag ett, att anställa en person som inte har massor av erfarenhet inom IT eller helt enkelt sagt nej till erbjudanden som är för komplexa eller osäkra. Det har gjort att vi gått vägar som många andra inom branschen inte går, för det är inte traditionellt.

Mest minnesvärda händelser under de senaste fem åren?

2018 – vi tecknade ramavtal med Verisure. Direkt i starten får vi förtroendet av Verisure, ett förtroende som vi har än i dag! TACK!

2020 – vi tog oss igenom pandemin. Vi hade 1,5 års historia bakom oss, inte som många andra i branschen som kunde luta sig mot lång bakgrund. Vi krigade oss igenom våren 2020! Tack alla kollegor!

Vilka planer har ni för de kommande fem åren?

Vi ser fortfarande mycket ljus på de erbjudanden vi har, för kandidater, kunder och entreprenörer. Vår tillväxt kommer fortsätta med nya affärsområden och nya vertikaler, både organiskt och i befintliga verksamheter, men även i nystartade områden tillsammans med nya entreprenörer. Även på geografiska marknader, Norden är fokus, och det utesluter inte att vi är intresserade av förvärv av verksamheter som har samma kultur och synsätt som vi.

Hur kommer ni fira jubileet?

Vi kommer inte som andra att ha en femårsfest, det vore för förutsägbart. Vi kommer inom kort gå ut internt med information om vad som väntar. Vi kommer fira många vinster och synliggöra allt fint vi gjort. Vi har gjort en helt unik resa med Great IT, det är ingen annan på marknaden som gjort något liknande. DET SKA VI FIRA!! VI ÄR GREAT!

Relaterade inlägg

great-it_nyhet_hemsida
2024-01-26
Nyheter
Svenska

Ett kreativt perspektiv på integritet

Great IT deltar på MeasureCamp Malmö
great-it_nyhet_matomo-release
2023-12-21
Nyheter
Svenska

Christmas came early this year – Matomo 5.0.0 is released!

Now is the time to switch analytics tools

Vill du komma i kontakt med oss?

Fyll i formuläret nedan och skicka in, så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Fantastiska resultat!

I mitten av sommaren publicerade vi en nyhet vi var mycket glada att få dela med oss av. 2022 var ett fantastiskt år på alla sätt och vis. Vi fick ett helt gäng nya kollegor, hade en otrolig omsättningsökning mot föregående år, där även lönsamheten följde med – ingen är stoltare än vi! 

Läs om ett Great 2022