stars
stars
personporträtt_matthew-nesbitt_1000x600

Vem är Matthew Nesbitt?

Matthew Nesbitt anslöt till Great IT för ett år sedan. Han har tidigare haft ledarroller på bolag inom allt från business intelligence till CRM och PMO. I dag jobbar han som VD för ett av sex bolag inom koncernen. Läs mer om Matthew och förändringsarbetet han och hans team inom IT Management hjälper våra kunder med.

Vad gör ditt affärsområde?

Våra konsulter har ofta ledande roller hos våra kunder, det kan var allt från att driva ett projekt till att ta en interim tjänst som CIO på ett större bolag. Oftast fyller vi de roller där det på något vis behövs en ledande position, men vi har även mer juniora personer i teamet.

Varför ville du bli en del av Great IT?

Jag tycker Great IT är väldigt annorlunda, väldigt nytt, väldigt framåttänkande. Jag har tidigare varit på större bolag och ville verkligen testa hur det är att vara på ett mindre bolag. Jag uppskattar verkligen de snabba besluten vi kan ta tillsammans, den framgången vi har och farten i allt vi gör.

Hur viktig är företagskulturen för att nå ett lyckat resultat?

För mig är företagskulturen väldigt viktig. Alla på företaget har tillsammans diskuterat vad som är våra drivkrafter och vad som är viktigt för oss för att vi ska lyckas. Företagskulturen driver oss i rätt riktning och skapar en gemenskap som får våra anställda att stanna kvar.

Vad har du för visioner och mål för ditt affärsområde?

En sak som vi verkligen prioriterar i år är att bli bättre på att dela erfarenheter med varandra, att den kunskap som finns i vårt team inte bara ska behållas till individen. Detta försöker vi göra över Teams eller genom aktiviteter vi anordnar där alla ses, och det är verkligen högt värderat av alla i teamet.

Som jag nämnde tidigare är det skillnad på ålder, bakgrund och erfarenhet i teamet. Att dela erfarenheter på detta sätt har lett till en stabilitet. Folk har lärt känna varandra, kanske bättre än jag trodde, även fast de är ute på uppdrag och inte ses på kontoret varje dag.

Vad driver dig framåt?

Jag har jobbat inom många olika IT-områden och projektledning är verkligen ett område som jag brinner för. Det som också driver mig framåt är att se mitt team utvecklas. Jag älskar att höra från dem när de har varit på ett uppdrag och berättar att allt flyter på. Denna feedback kan jag också få från kunder, och då är jag såklart oerhört stolt över teamet. Att de får möjlighet att utvecklas och lära sig nya grejer, det motiverar mig.

Relaterade inlägg

whitepaper_ai-vs_ux
2023-09-14
Whitepapers
Svenska

AI vs. UX-designer

Hot eller samarbete?
utvald_great-it-fem-år
2023-09-12
Nyheter
Svenska

Ett stort grattis Great IT!

Fem år av drive, courage och dedication

Vill du komma i kontakt med oss?

Då ska du självklart höra av dig! Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så fort vi kan.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vill du veta mer om IT Management?

Digital transformation är ett arbete som påverkar alla nivåer i en organisation, där vi kan ge det lilla extra som gör den stora skillnaden. Vi kan hjälpa er med allt från krav- och affärsanalys till att tillsätta en interim CTO. 

Läs mer om IT Management