stars
stars
whitepaper_RPA_1000_600

Automatisera affärsprocesser

Robotic Process Automation (RPA) gör det möjligt för organisationer att automatisera repetitiva, manuella och tidskrävande affärsprocesser genom att använda mjukvarurobotar.

RPA-tekniken använder programvarurobotar för att replikera uppgifter som människor normalt skulle utföra på datorer, till exempel att öppna och läsa e-postmeddelanden, fylla i formulär eller bearbeta fakturor. RPA kan användas inom många branscher och områden, allt från sjukvård till redovisning och kundservice.

Vi sammanfattat hur de två marknadsledande RPA-plattformarna kan hjälpa dig och ditt bolag framåt i både digitalisering och automatisering.

UiPath

UiPath är en ledande leverantör av RPA-programvara som erbjuder en rad produkter och tjänster som gör det enklare för organisationer att implementera och hantera RPA-processer.

Då UiPath är en skalbar plattform med ett stort antal integrationsmöjligheter kan den passa bättre för större företag då de vanligtvis har ett flertal processer som kräver automatisering för att förbättra effektiviteten. UiPath kan hjälpa till att automatisera dessa processer så att tid och resurser frigörs och anställda kan fokusera på strategiska uppgifter.

Kofax

Kofax RPA är en skalbar plattform som kan vara en passande lösning för mindre företag som har få manuella och repetitiva processer och som vill automatisera dessa, förbättra effektiviteten och minska risken för mänskliga fel.

Mindre företag har ofta ett begränsat behov för automatisering och kan därför ha nytta av enklare och mindre kostsamma lösningar för att automatisera sina processer.

Vad skiljer plattformarna åt?

  • Användargränssnitt: UiPath har ett mer användarvänligt gränssnitt med drag-and-drop-editor vilket gör det enklare för en person utan teknisk bakgrund att automatisera uppgifter då det inte behöver någon förkunskap av till exempel kodning. Kofax har ett mer komplext gränssnitt vilket kan behöva mer teknisk kompetens för att hanteras.

  • Integration: UiPath har ett större antal integrationsmöjligheter med andra mjukvaruprogram än Kofax. Det finns redan färdiga kopplingar för till exempel Salesforce, SAP och Oracle.

  • Kognitiv kapacitet: Kofax kognitiva förmåga är mer avancerad än UiPath då den klarar av att läsa och tolka ostrukturerad data, såsom text skrivet i handstil.

  • Skalbarhet: UiPath är känt för sin skalbarhet och dess förmåga att hantera stora automationsprocesser, medan Kofax är mer anpassat för mindre och mellanstora automationsprocesser.

Sammanfattningsvis

Kofax RPA erbjuder vanligtvis en årlig prenumerationsavgift, där priset beror på antalet robotar och licenser som behövs för att täcka de automatiseringsbehov som företaget har. UiPath erbjuder också prenumerationsplaner, men kan också ha andra prisstrukturer för företag som behöver anpassade lösningar eller högre nivåer av support.

Generellt sett kan Kofax RPA vara en mer prisvärd lösning för mindre företag eller företag med enklare behov, medan UiPath ofta anses vara inriktat på större företag med mer komplexa och omfattande automatiseringsbehov.

Det är dock viktigt att notera att beslutet att använda UiPath, Kofax RPA eller någon annan RPA-lösning beror på företagets specifika behov och budget.

Relaterade inlägg

whitepaper_ai-vs_ux
2023-09-14
Whitepapers
Svenska

AI vs. UX-designer

Hot eller samarbete?
whitepaper_IT-management_1000x600
2023-06-29
Whitepapers
Svenska

Is your organisation going through a change process?

How to avoid the most common pitfalls

Vill du komma i kontakt med oss?

Vill du komma i kontakt med oss, men vet inte exakt vem som är rätt att prata med? Fyll gärna i formuläret så lotsar vi dig till rätt person.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vill du veta mer om Analytics?

Vi kan, med vår expertkompetens inom data och analytics, hjälpa er att förädla er data och utvinna insikter och förutsägelser. Vår kunskap sträcker sig mellan allt från dataanalys till processutveckling med hjälp av robotic process automation.

Läs mer om Analytics